«Ν᾿ ἀγαπᾶς τὴν εὐθύνη. Νὰ λές: Ἐγὼ μονάχος ἔχω χρέος νὰ σώσω τὴ γῆς. Ἂν δὲν σωθεῖ ἐγὼ φταίω.» Ν. Καζαντζάκης


Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

COURIER σημαίνει Κ Α Τ Ε Ρ Γ Ο !!!


Ο συνάδελφος Γιώργος Σ. δούλευε για τρεις μήνες στην AIOLOS COURIER, και απολύθηκε μετά τη συμμετοχή του στην απεργία στις 10/2.
Όμως ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή.
Την Τρίτη 9/2 ενημέρωσε το αφεντικό της επιχείρησης Ν. Μουλντή ότι σκοπεύει να απεργήσει. Ο εργοδότης, του πρότεινε να έρθει για δουλειά και παράλληλα «να κάνει την υποχρέωση του πηγαίνοντας 2-3 ώρες στην πορεία», κάτι που φυσικά αρνήθηκε.
Την Πέμπτη 11/2 που πήγε κανονικά στη δουλειά του, στο τέλος της βάρδιας ο κ. Μουλντής του ανακοίνωσε την επικείμενη απόλυση του, για την Παρασκευή 19/2.
Την Τρίτη 16/2, ο συνάδελφος, πήγε στην επιθεώρηση εργασίας και κατήγγειλε την απειλή για εκδικητική απόλυση λόγω της συμμετοχής μου στην απεργία. Στο σχόλασμα τον απέλυσε και του είπε να περάσει αύριο να πάρει ότι δικαιούται.
Την Τετάρτη 17/2 μέλη του σωματείου και ο απολυμένος πήγε να πάρει τα χρήματα που του αναλογούσαν και να συναντήσει τον εργοδότη μήπως και βρεθεί συμβιβαστική λύση. Το αποτέλεσμα ?Ο συνάδελφος Γιώργος απειλήθηκε να μένει ένα χιλιόμετρο μακριά από την επιχείρηση του!!!
Την Πέμπτη 18/2 τελικά πήρε τα χρήματα του, μειωμένα όμως, μιας και πήρε αποζημίωση εργατοτεχνίτη και όχι υπαλλήλου.
Η ιστορία θα συνεχιστεί στα Δικαστήρια…