«Ν᾿ ἀγαπᾶς τὴν εὐθύνη. Νὰ λές: Ἐγὼ μονάχος ἔχω χρέος νὰ σώσω τὴ γῆς. Ἂν δὲν σωθεῖ ἐγὼ φταίω.» Ν. Καζαντζάκης


Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Συναδέλφισες - συνάδελφοι,


Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια οργανωμένη και ανέντιμη επίθεση εναντίον όλων των εργαζομένων,για μια ακόμα φορά μας καλούνε να πληρώσουμε εμείς την ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ।

Ε Λ Ε Ο Σ ! ! !


Η εφαρμογή των νέων μέτρων ειδικότερα για το δικό μας πολύπαθο κλάδο των ταχυμεταφο- ρών θα έχει ΑΜΕΣΑ πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.Η Κυβέρνηση ούτε λίγο - ούτε πολύ παρακινεί κεντρικές εταιρείες και πράκτορες να ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ।
Εκτός των μηδενικών αυξήσεων,πάνε να εφαρμόσουν την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας,(στον κλάδο μας έχουμε πικρή πείρα από 4ωρους που ποτέ δεν είναι 4ωροι,από υπερωρίες που όταν πληρώνονται είναι σε επίπεδα ελεημοσύνης,από εργαζόμενους-λάστιχα που είτε δουλεύουν "σπαστό" ωράριο είτε που ποτέ δε δουλεύουν κανονικό 8ωρο και άλλα πολλά,που ειδικά εμείς οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια και κυρίως σε εταιρείες πρακτόρων,τα ζούμε καθημερινά।
Μια άλλη "θαυμάσια"ιδέα είναι η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων......

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Μετά τον καταιγισμό των έμμεσων φόρων,(ο εργαζόμενος για το ίδιο πακέτο τσιγάρα πληρώνει τα ίδια με τον Κόκκαλη και επίσης βάζουν βενζίνη με την ίδια τιμή...),τώρα καλούμαστε να ξαναβγάλουμε το φίδι από την τρύπα,λες και τα φάγαμε παρέα।
Το Σωματείο καλεί όλους τους εργταζόμενους στις κούριερ ,μέλη και μη, όλοι μαζί να δώσουμε δυναμικό παρόν σ΄αυτή την ανίερη επίθεση που θα ισοπεδώσει τελειωτικά την εργασιακή μας -και όχι μόνο- αξιοπρέπεια!

Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ



το Δ.Σ.