«Ν᾿ ἀγαπᾶς τὴν εὐθύνη. Νὰ λές: Ἐγὼ μονάχος ἔχω χρέος νὰ σώσω τὴ γῆς. Ἂν δὲν σωθεῖ ἐγὼ φταίω.» Ν. Καζαντζάκης


Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απελευθέρωση ταχυδρομικής αγοράς

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επιταχύνεται η παράδοσή τους στις πολυεθνικές
«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι βαθιά ριζωμένα στη συνείδηση του Ελληνα», ωστόσο, «όπως είναι γνωστό η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση και για τη χώρα μας».
Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να σερβίρει τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση της αγοράς και την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, μιλώντας χτες σε ημερίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων των χωρών - μελών, έχει ορίσει ότι η διαδικασία της απελευθέρωσης πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2013. Μέχρι τον επόμενο Οκτώβρη θα κατατεθεί, όπως εξήγησε ο Ν.Σηφουνάκης, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση στη Βουλή.
Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΤΑ, ο Ν. Σηφουνάκης είπε ότι «πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι να ενισχυθούν τα ΕΛΤΑ με κάθε τρόπο προκειμένου να επανέλθουν στην περίοδο της κερδοφορίας τους», αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την πεπατημένη, να προσφέρει, δηλαδή, στο ιδιωτικό κεφάλαιο επιχειρήσεις που όχι μόνο εκτελούν κάποιο συγκεκριμένο έργο, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν εξασφαλισμένο εκ των προτέρων το κέρδος των επίδοξων μνηστήρων και αγοραστών.