«Ν᾿ ἀγαπᾶς τὴν εὐθύνη. Νὰ λές: Ἐγὼ μονάχος ἔχω χρέος νὰ σώσω τὴ γῆς. Ἂν δὲν σωθεῖ ἐγὼ φταίω.» Ν. Καζαντζάκης


Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

...Και μια ιδέα για τα χρέη στις τράπεζες

Επειδή εργάζομαι και σε τράπεζα το άρθρο μου αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εκείνους τους δανειολήπτες οι οποίοι χρωστάνε χρήματα ΑΛΛΑ έχουν πρόθεση να τις τακτοποιήσουν… Δανειολήπτες οι οποίοι ενώ χρωστούν ,,, αδιαφορούν και το μόνο που κάνουν είναι απλά να καταγγέλλουν απλά και μόνο διότι νομίζουν ότι κάποια στιγμή θα χαριστούν τα δάνεια… στυλ να σηκώσουμε όλοι τα λεφτά από τις τράπεζες….. δεν τους αφορά.

Αναφέρομαι στους δανειολήπτες οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές δηλαδή χρωστάνε πάνω από 2 δόσεις ή ακόμη αυτούς που τα δάνεια τους είναι σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ με μια σημαντική παράμετρο ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ.
Αν είμαστε σε αυτή την κατηγορία τότε σας προετίνω τα εξής και σας εξηγώ τρεις βασικές ρυθμίσης που μπορείτε να κάνετε.
Συντάξτε έγγραφη επιστολή απευθυνόμενοι προς το τοπικό κατάστημα της τράπεζας και το τμήμα δανείων εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έχετε αδυναμία πληρωμής π.χ πολλά δάνεια και μείωση εσόδων σας λόγω της οικονομικής κρίσης ή ακόμη και απώλεια δουλειάς.
Πηγαίνετε αυτοπροσώπως στο κατάστημα δείχνοντας ότι έχετε καλή πρόθεση να βρεθεί λύση. Δώστε στο κατάστημα το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που χρειάζεται προκειμένου να λάβετε απάντηση στο αίτημα σας!
Σε περίπτωση που το αίτημα σας κοπεί τότε συντάξτε εκ νέου επιστολή απευθυνόμενοι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στα κεντρικά της τράπεζας και κυρίως προς το τμήμα ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ με κοινοποίηση ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (αν αφορά καταναλωτικό δάνειο) ή ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ (αν αφορά επιχειρηματικό) ή ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΓΑΤΣΙΚΗ ΠΙΣΤΗΣ (για στεγαστικό).
Για να γράφετε στο τρωκτικο σημαίνει ότι κατέχετε το ΙΝΤΕΡΝΕΤ άρα πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από τις ιστοσελίδες των τραπεζών ενώ δεν είναι κακό να επικοινωνήσετε κατευθείαν με τις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας αν οι «σχέσεις» σας με το κατάστημα δεν είναι τόσο καλές ας πούμε.

Τι μπορείτε να ζητήσετε ως ρύθμιση:

Α. Αύξηση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου σας. Παράδειγμα: αν έχετε δάνειο με διάρκειας 5 έτη ζητήστε να αυξηθεί ο χρόνος αποπληρωμής δηλαδή από 5 σε 7 έτη ή 10 έτη ας πούμε ώστε να «πέσει» η μηνιαία δόση.

Β. Περίοδο χάριτος (δηλαδή συγκεκριμένο διάστημα πχ. 12 μήνες ή 24 μήνες) κατά την οποία θα πληρώνεται κάθε μήνα μόνο τόκους

Γ. Περίοδο χάριτος κατά την οποία δεν θα πληρώνεται τίποτα. Αυτή η λύση απευθύνεται σε δανειολήπτες οι οποίοι είναι άνεργοι ή έχουν κάποια σοβαρή ασθένεια.

Τέλος μπορεί να ζητήσετε και συνδυασμό των ανωτέρω.

Αν έχετε πιστωτική κάρτα η ανοικτό δάνειο ζητήστε μείωση της ελάχιστης οφειλής σας για κάποιο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο πάντα να ξέρετε ότι αυτές οι λύσεις να τις χρησιμοποιήσετε έως ότου «ξεμπλοκάρετε» οικονομικά .. έως ότου σταθείτε ξανά οικονομικά στα πόδια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας στο enositaxym@yahoo.gr για οποιαδήποτε σχόλια,παρατηρήσεις,προτάσεις κ.λ.π.