«Ν᾿ ἀγαπᾶς τὴν εὐθύνη. Νὰ λές: Ἐγὼ μονάχος ἔχω χρέος νὰ σώσω τὴ γῆς. Ἂν δὲν σωθεῖ ἐγὼ φταίω.» Ν. Καζαντζάκης


Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Aπόλυση συναδέλφου-συνδικαλιστή στην ACS Αγ.Αναργύρων


ΠΑΤΡΑ 06/10/2011

Σωματείο εργαζομένων στις ταχυμεταφορικές 

εταιρείες Ν.Αχαϊας"Η ΕΝΩΣΗ"

ΑΡ.ΠΡΩΤ : 1138/2006
Μέλος Ε.Κ.Πάτρας - Ο.Ι.Υ.Ε. Κολοκοτρώνη 20,5ος όροφος,Πάτρα
τηλ-φαξ : 2610 270817
mail : enositaxym@yahoo.gr Blog : somatiocourier.blogspot.com

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Με λύπη πληροφορηθήκαμε από τους συναδέλφους του ΣΕΤΤΕΑ τα εργοδοτικά όργια που λαμβάνουν χώρα στην ACS Αγ.Αναργύρων.Όπως αναφέρει η ανακοίνωση :

"...Ο εργοδότης Βούλγαρης Δ., ο οποίος έχει το θράσος να δηλώνει και ο ίδιος εργαζόμενος, φερόταν στους εργαζόμενους του ως σκλάβους, αξιώνοντας να πληρώνονται κάτω από τη σύμβαση, χωρίς εξοφλητικά, χωρίς πληρωμένες υπερωρίες. Αποκορύφωμα όλων αυτών οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, όπου εκβίαζε τους εργαζόμενους του να υπογράψουν, προκειμένου να νομιμοποιήσει όλα τα παραπάνω.



Αυτό που δεν είχε υπολογίσει το αφεντικό ήταν οι αντιστάσεις των εργαζομένων, οι οποίοι κατάφεραν μέσα από τον συλλογικό τους αγώνα να κερδίσουν αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας αποτρέποντας έτσι όλη την εργοδοτική επίθεση. Ανάμεσα τους και ο συνάδελφος Κώστας Παναγόπουλος που εργαζόταν στο κατάστημα από τον Δεκέμβρη 2010 με πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ.


Οι συνάδελφοι απευθύνθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σωματείο, το οποίο στάθηκε δίπλα τους και έπειτα από παρέμβαση που έγινε στον εργοδότη και καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, από τους εργαζόμενους το θέμα λύθηκε υπέρ τους και υπογράφηκε μια σωστή σύμβαση.


Το αφεντικό σε μια κίνηση πανικού μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη και θεωρώντας το συνάδελφο Κώστα Παναγόπουλο σαν πρωτεργάτη, τον απέλυσε τρεις μήνες και πέντε μέρες μετά την καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας... επικαλούμενος οικονομοτεχνικούς λόγους. Ταυτόχρονα προχώρησε σε πρόσληψη στην ίδια θέση αλλά με μικρότερο μισθό!"

Όπως οι παλιότεροι γνωρίζετε καλύτερα,σ΄εμάς τέτοιου τύπου εργοδοτικές αυθαιρεσίες μας κάνουν να ξαναθυμόμαστε τα δικά μας "ωραία χρόνια" ,ιδιαίτεραστην ACS Πάτρας, όπου απαίδευτοι φυρερίσκοι προέβαιναν σε παρόμοιες ενέργειες,σαφώς με την πλήρη ανοχή της μητρικής εταιρείας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΑ την απόλυση του συναδέλφου και του εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας.

Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ,Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας στο enositaxym@yahoo.gr για οποιαδήποτε σχόλια,παρατηρήσεις,προτάσεις κ.λ.π.