«Ν᾿ ἀγαπᾶς τὴν εὐθύνη. Νὰ λές: Ἐγὼ μονάχος ἔχω χρέος νὰ σώσω τὴ γῆς. Ἂν δὲν σωθεῖ ἐγὼ φταίω.» Ν. Καζαντζάκης


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Gold mail...Γιατί "η μέρα της μαρμότας"συμβαίνει τόσο συχνά στις courier?

Mε θλίψη ενημερωθήκαμε για τα "ωραία"που έχουν συμβεί στην L.courier ή Gold mail ή Λυμπερόπουλος Μον/πη ή τι άλλο όνομα θα προκύψει στην πορεία.

"Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στην L. Courier (εταιρεία ταχυμεταφορών) διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, όταν ανακάλυψαν τη "μεταβίβασή" τους από τον φυσικό εργοδότη τους σε άλλη εταιρεία. Όπως αναφέρουν, τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζόμενοι είναι όμηροι μιας ιδιότυπης κατάστασης, με τις συμβάσεις εργασίας να τους εμφανίζουν ως εργαζομένους της Gold Mail A.E, μιας εταιρείας από την οποία είχε αφαιρεθεί η άδεια από την ΕΕΤΤ. Στην πραγματικότητα, εργάζονταν με ουσιαστικό εργοδότη την Λυμπερόπουλος Courier Μον/πη ΕΠΕ, εταιρεία που είχε ιδρυθεί με ιδιοκτήτη τον υιό του «τυπικού» εργοδότη τους.


Ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο εργοδότη, που με αυτήν την τακτική κλείνει και ανοίγει εταιρείες μέσω τρίτων, με στόχο να «κρύβεται» από τα χρέη και τις οφειλές του και να συνεχίζει να κερδοσκοπεί αφήνοντας πίσω του τα«βαρίδια», στη συγκεκριμένη περίπτωση τους εργαζομένους του και τις υποχρεώσεις του προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, τη στιγμή που οι οφειλές του προς το Δημόσιο αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ".

Για μας είναι ένα σενάριο που το έχουμε ζήσει σε όλο του το μεγαλείο από την κατάσταση που επικρατούσε στην Αcs Πάτρας τα έτη 2005-2009 με απανωτές εναλλαγές τυπικών εργοδοτών ή αχυράνθρωπων που δεν παρουσιάζονταν καν στην Επιθ.Εργασίας.Επίσης το έχουμε ζήσει και με συναδέλφους που εργάζονταν σε παρόμοιες σε "φερεγγυότητα" εταιρείες όπως η Elite courier.Οι ασκοί του franchise έχουν ανοίξει για τα καλά πια καθώς οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου έχουν διδάξει καλά τη μέθοδο...και ποικιλοτρόπως.


Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και μάλιστα σε εταιρείες που κατά καιρούς έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν κρατικό έργο.Και όλα αυτά στην πλάτη των συναδέλφων που θα πρέπει να παλέψουν για το αυτονόητο και το αυταπόδεικτο.

Συμπαραστεκόμαστε θερμά στους συναδέλφους της  L.courier ή Gold mail ή Λυμπερόπουλος Μον/πη ή τι άλλο όνομα θα προκύψει στην πορεία και τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλούς αγώνες.
Θα είμαστε κοντά σας σε ότι μπορούμε.


Από τη διαχειριστική ομάδα του blog



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας στο enositaxym@yahoo.gr για οποιαδήποτε σχόλια,παρατηρήσεις,προτάσεις κ.λ.π.