«Ν᾿ ἀγαπᾶς τὴν εὐθύνη. Νὰ λές: Ἐγὼ μονάχος ἔχω χρέος νὰ σώσω τὴ γῆς. Ἂν δὲν σωθεῖ ἐγὼ φταίω.» Ν. Καζαντζάκης


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ": ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η Γ.Σ.Ε.Ε.

Την υπογραφή «μνημονίου ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας» ζήτησε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε ...

...μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Όπως είπε, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει «κάθε μέτρο, κάθε ενεργητική πολιτική, κάθε πρόγραμμα που ανακουφίζει τους ανέργους και διατηρεί θέσεις εργασίας», καθώς «η ύφεση που υπάρχει στην ελληνική οικονομία με την εφαρμογή ενός σκληρού μνημονίου περικοπών και λιτότητας έχει μετατραπεί με ραγδαίους ρυθμούς, σε κρίση απασχόλησης».
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, την επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων ώσπου να βρουν απασχόληση.
Παράλληλα, ζήτησε να χορηγηθεί εκ νέου, χωρίς περικοπές, το «δώρο» στους χαμηλοσυνταξιούχους και, κυρίως, όπως είπε, σ' αυτούς που λαμβάνουν λιγότερα από 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, «η καλύτερη απάντηση στο μνημόνιο των περικοπών και της λιτότητας είναι να συμφωνηθεί ένα μνημόνιο ανάπτυξης, απασχόλησης, κοινωνικής προστασίας και προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν ο πρωθυπουργός μίλησε συγκεκριμένα για «επιστροφή χρημάτων» που έχουν απολέσει οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, ο Γιάννης Παναγόπουλος εξήγησε: «Είπε ότι θα είναι το πρώτο μέτρο που θα πάρει και θα μας το ανακοινώσει όταν θα μπορέσει. Εκείνο που συζητήθηκε με πιο επιμέλεια ήταν το θέμα των ανέργων για την πλήρη ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη για όλη τη διάρκεια της ανεργίας τους. Έδωσε μάλιστα σχετική εντολή στην υπουργό», πρόσθεσε, εννοώντας τη Λούκα Κατσέλη.
Επίσης, σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Ollie Rehn, σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχολίασε: «Όσο κουράγιο και να μας λέει ο κύριος Rehn, εμείς δεν έχουμε άλλα κουράγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας στο enositaxym@yahoo.gr για οποιαδήποτε σχόλια,παρατηρήσεις,προτάσεις κ.λ.π.